FAQ


Werkwijze

Wil je foto’s van top kwaliteit, maar ook met een mooie dromerige sfeer? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Ik probeer niet alleen de persoon op zijn aller best op de foto te zetten, ook gebruik ik de omgeving optimaal in mijn foto’s. Verder heb ik zelf erg veel geduld en probeer ik een goede balans te vinden tussen genoeg aan sturen en  mijzelf zoveel mogelijk op de achtergrond houden. Op deze manier creëer ik de meest spontane foto’s, want ongedwongen foto’s vind ik het mooist! Daarom vind ik het zelf ook altijd erg belangrijk dat er een gezellige en ontspannen sfeer tijdens een fotoreportage heerst.
Voor

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een fotoreportage boeken? Neem dan contact met mij op, samen gaan we dan opzoek naar een geschikte datum en een geschikte locatie. Een geschikte locatie is een mooie plek zonder storende elementen op de achtergrond. Op het moment dat we een geschikte datum hebben gevonden zal ik je een bevestiging sturen, wanneer je deze accepteert staat de fotoreportage vast. Helaas wonen we in Nederland en het is algemeen bekent dat hier af en toe wel een buitje kan vallen. Ik houd het weerbericht altijd nauwlettend in de gaten en zal voordat de fotoreportage plaatsvind hier nog contact over opnemen. Wanneer er regen wordt voorspelt, wordt de fotoreportage kosteloos verplaatst en gaan we samen opzoek naar een nieuwe datum. Bij bewolkt weer zal de fotoreportage wel gewoon doorgaan. Schrik hier niet van, want bewolking zorgt juist voor mooi egaal licht!

Tijdens

De dag van de fotoreportage is aangebroken! Leuk en spannend tegelijk! Ook komen er nu waarschijnlijk een aantal vragen bij je naar boven. Wat voor een kleren trek je aan? Eigenlijk is dat heel simpel, trek iets aan waar je je fijn in voelt. Als jij je zelfverzekerd voelt, zul je zo ook op de foto’s overkomen. Verder doen mooie zachte kleuren en natuur tinten het vaak erg goed. Shirtjes met opdrukken kunnen het beste vermeden worden. Hebben jullie een fotoreportage met een groep geboekt?  Zorg dan dat jullie kleding enigszins bij elkaar past, zo zouden jullie bijvoorbeeld een bepaalde kleur tint kunnen afspreken.

Een andere vraag die naar boven kan komen is hoe zorg je dat je leuk op de foto staat? Als eerste, probeer je hier niet al te veel zorgen over te maken. En ja ook als je nog nooit voor de camera hebt gestaan! Ik zal een moodboard met een aantal leuke poses meenemen, zodat jullie ongeveer kunnen zien wat ik in gedachten heb. En verder probeer ik vooral de spontane momenten te pakken, vaak zijn juist de momenten waarop je niet bewust poseert het mooist!

Na

De fotoreportage is voorbij, nu nog wachten op het eindresultaat! Spannend! Ik begrijp heel goed dat het soms lastig is om geduldig af te wachten, als ik zelf enthousiast ben sta ik ook te popelen om het resultaat te zien. Gelukkig heb ik dat enthousiaste gevoel zelf ook na een fotoreportage, dus zelf wil ik ook zo snel mogelijk de resultaten met jullie delen. Langer dan 5 werkdagen hoef je dus nooit te wachten!

Na de fotoreportage ontvang je 5 internetbestanden die je op facebook mag plaatsen en een linkje naar je persoonlijke nabestelpagina. Op die nabestelpagina staat een eerste selectie van de foto’s. Uit die foto’s mag je nu zelf je nabestelling kiezen. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf in alle rust kunt bekijken welke foto’s je het mooist vind. Want vaak heb je zelf toch een andere voorkeur dan mij als fotograaf.

Bij de fotoreportage zit een nabesteltegoed inbegrepen. Hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de soort reportage die je hebt geboekt. Dit nabesteltegoed is 2 maanden geldig.

Hoe lang is het nabesteltegoed geldig en waarom maar zo kort?

Vanaf 1 januari 2016 is het nabesteltegoed nog maar 2 maanden geldig. Je vraag je nu misschien af waarom? In het verleden heb ik helaas al vaak meegemaakt dat het nabesteltegoed uiteindelijk niet meer wordt ingeleverd. Een fenomeen dat veel van ons wel zullen herkennen denk ik, wanneer je eenmaal begint met uitstellen, komt het er uiteindelijk niet meer van. En dat vind ik erg zonde, want jullie hebben er immers wel gewoon voor betaald! Op deze manier wil ik jullie dus stimuleren om het nabesteltegoed meteen, wanneer je nog helemaal in de sfeer van de fotoreportage zit, te gebruiken.


Ik heb voor 1 januari 2016 een fotoreportage geboekt, hoe lang is mijn nabesteltegoed geldig?

Iedereen die voor 1 januari 2016 een fotoreportage heeft geboekt valt nog onder de oude voorwaarden. Dit betekent dat je nabesteltegoed onbeperkt geldig is. Lees je dit en denk je ohja oeps ik heb ook nog ongebruikt nabesteltegoed, houd jezelf dan zeker niet tegen om dat te besteden!


Tot hoe lang na de fotoreportage kan ik foto’s nabestellen?

Ik bewaar alle foto’s in mijn archief! Een foto nabestellen kan dus wanneer je maar wilt. Dat kan een week na de fotoreportage, maar ook 5 jaar na de fotoreportage! De houdbaarheid van het nabesteltegoed staat hier los van.


Zijn er nog speciale dingen waar ik aan moet denken bij een paardenfotoreportage?

Ja, bij een paardenfotoreportage zijn er inderdaad een aantal extra dingen waar je aan moet denken
- Een extra persoon is heel erg aan te raden. Hij/zij kan helpen om het paard af te leiden en op die manier zo mooi mogelijk te laten kijken.
- Neem iets mee waar je paard op reageert, denk hierbij aan bijvoorbeeld een plastic zakje, snoepjes etc!
- Zorg voor schoon tuig en een doekje om het paard gedurende de fotoreportage nog even schoon te kunnen vegen


Lopen de paarden in het bos echt los?

Nee, bij fotoreportages in het bos en natuurgebieden lopen de paarden niet los. Dit kan namelijk erge gevaarlijke situaties opleveren. Meestal maak ik gebruik van een touwhalster en een longeerlijn die ik later in photoshop netjes wegwerk. Klik hier voor een voorbeeld.

Ik wil niet dat mijn foto’s op internet geplaatst worden, kan dat?

Ja natuurlijk kan dat, geef dit wel altijd eventjes van te voren aan! Wanneer je een fotoreportage boekt ga je namelijk automatisch akkoord met de voorwaarde dat ik de foto’s voor portfolio doeleinden mag gebruiken. Mocht je achteraf liever toch een bepaalde foto niet op internet zien verschijnen, geef dit dan aan, dan zorg ik dat hij niet online komt of zo snel mogelijk offline wordt gehaald!

Werkwijze & FAQ


© 2016 Yvette Baur fotografie. Lees de algemene voorwaarden
Alle rechten voorbehouden. Niets op deze website mag worden vermenigvuldigd en/of overgenomen zonder voorafgaande toestemming van de fotograaf.

Gegevens
 

Yvette Baur fotografie

Hunnenweg 7

6224JN Maastricht

KVK: 63527685

BTW: NL 215380046B01


Contact opnemen
 

Stuur een email naar info@yvettebaur.com of stuur een berichtje via het contact formulier!


Webdesign by Yvette Baur