Sardinië

Om de zomer op een goede manier af te sluiten, maakte we eind september een reisje door Sardinië! En jeetje wat een prachtig eiland is dat, echt een dikke aanrader. 

We begonnen ons reisje met een klein opstart probleempje. Onze eerste vlucht had namelijk wat vertraging én we hadden maar 1,5 uur om over te stappen. Het hard over het vliegveld rennen (sorry aan de mensen die ik omver rende) had helaas ook geen enkel nut meer, het vliegtuig was weg. Dan kun je twee dingen doen of hard huilen of samen met alle andere mensen in een veel te lange rij gaan staan. We kozen voor optie nummer twee en kregen een nieuwe vlucht toegewezen. 

De vertraging zorgde er helaas wel voor dat we het hele stuk naar ons Airbnb door het donker moesten rijden. Jammer, want ik had mij erg op de mooie uitzichten verheugd.  Gelukkig is Sardinië niet alleen overdag erg mooi, ook het ’s avonds is het er prachtig. Het is er namelijk super super donker. Op de snelweg keek ik stiekem naar de lucht en ik zag gigantisch veel sterren. Toen we eenmaal de snelweg af waren en ik een plekje langs de weg zag waar ik de auto stil kon zetten deed ik dat ook gelijk. WAUW ik denk dat ik nog nooit zoveel sterren gezien heb, de melkweg was super goed zichtbaar! 

Ondanks het donker was mijn eerste indruk dus perfect! En die eerste indruk werd alleen nog maar meer bevestigd toen ik het prachtige eiland bij daglicht zag. Oké ik moet eerlijk toegeven dat bergen mij sowieso erg blij maken, dus met het bergachtige landschap scoorde Sardinië zeker al een hoop bonus punten. We hebben er flink wat mooie hikes gemaakt (die mijn conditie ook flink goed hebben gedaan). Ook de stranden waren prachtig. Maar genoeg gepraat, ik denk dat de foto’s voor zich spreken!